
PRESNA TORTA Z AVOKADOM
Za pripravo potrebujemo:
400g mletih orehov,
125ml rozin,
125ml dateljev,
1/2 kokosove moke,
ščepec soli
sestavine za kremo:
2 zrela avokada,
4 žlice presnega kakava,
2 žlici dateljeve paste,
3 žlice pšeničnega sladu ( agavin sirup),
sok dveh limon,
1 žl
Postopek:
Rozine in datelje namočite za eno uro v vodo, toliko da prekrijete suho sadje. Nato vse skupaj z blenderjem zmešate v enotno zmes. Dodate mlete orehe , kokosovo moko in ščepec soli ter naredite kepo čvrsto kot za kroglice. Obod za torto posujete z mletimi orehi in z rokami oblikujete testo po obodu. Testo boste lažje oblikovali, če imate mokre roke. Na testo posujete malo mletih orehov in kokosove moke.
Za kremo vse sestavine razen chia semen daste v blender in zmešane v kremasto zmes kot puding; na koncu dodate še namočena chia semena. Po potrebi še dosladite maso.
Maso razporedite po obodu in postavite v hladilnik za 12h.