
TAQUITOS
Za pripravo potrebujemo:
Postopek:
Tortiljo 20cm razrežemo na trikotnike ( eno tortiljo na štiri dele).
S PIŠČANCEM: Piščančji file narežemo na rezance (5x1x1), jih začinimo z mešanico mehiških začimb in jih damo v tortiljo. Vse skupaj zvijemo v rolico in pritrdimo z zobotrebcem.
Z ZELENJAVO: Bučke narežemo na rezance (5x1x1), jih začinimo z mešanico mehiških začimb in jih damo na tortiljo. Zavijemo in pritrdimo z zobotrebcem.
Z MLETIM MESOM: Mleto meso prepražimo na čebuli z mešanico mehiških začimb. Nadev postavimo na sredino tortilje. Tortilji najprej zavihamo robove, da naredimo žepek, katerega nato zavijemo in pritrdimo z zobotrebcem.
Taquitose lahko nadevamo tudi z drugimi nadevi ter jih postrežemo z raznimi omakami ( rdeča salsa, zelena salsa, nacho, bbq, guacamole, kisla smetana,...).