
ENCHILADAS
Za pripravo potrebujemo:
ZA 4 OSEBE:
4 tortilje premera 20cm,
400g mesa,
200g zelenjave,
300g rdeče ali zelene salse,
200g ribanega sira,
taco mix
Postopek:
ENCHILADAS Z MLETIM MESOM: Čebulo in meso prepražimo, dodamo črn fižol ter vse skupaj začinimo z mešanico mehiških začimb. Nadev naložimo v tortilje in jih zavijemo kot kanelone. Namažemo jih z rdečo salso, posujemo z ribanim sirom ter jih damo v pečico, da se sir zapeče.
ENCHILADAS S PIŠČANCEM IN ŠAMPINJONI: Meso in šampinjone prepražimo ter začinimo z mešanico mehiških začimb. Nadev in kislo smetano naložimo v tortilje in jih zavijemo. Namažemo jih z rdečo salso in posujemo z ribanim sirom ter jih damo v pečico da se sir zapeče.
ENCHILADAS Z ZELENJAVO: Čebulo, papriko, bučke in koruzo prepražimo z mešanico mehiških začimb. Nadev naložimo v tortilje in jih zavijemo. Namažemo jih z zeleno salso in posujemo z ribanim sirom ter damo v pečico, da se sir zapeče.
Kot prilogo lahko dodamo pečen pasiran fižol, mehiški riž, čips, pečen krompir ali solato.