
CHIMICHANGAS
Za pripravo potrebujemo:
ZA 4 OSEBE: 4 pšenične tortilje premera 25cm, 500g mesa (piščanca, govedine, tune), 300g čebule, 300g paprike (rdeče in zelene), 300g salse ( rdeče, zelene, bele: 1/2 nacho sir, 1/2 kisla smetana)
Postopek:
CHIMICHANGAS S PIŠČANCEM: Čebulo, papriko, koruzo in piščanca prepražimo in začinimo z mešanico mehiških začimb. Vse skupaj naložimo v tortilje, jih zavijemo kot palačinke in jih namažemo z rdečo salso. Vse skupaj segrejemo v pečici. Za prilogo ponudimo koruzni čips.
CHIMICHANGAS Z GOVEDINO: Čebulo, papriko, koruzo in bučke prepražimo in začinimo z mešanico mehiških začimb. Vse skupaj naložimo v tortilje, jih zavijemo in namažemo z belo salso. Vse skupaj segrejo v pečici. Za prilogo ponudimo koruzni čips.
CHIMICHANGAS S TUNO: Čebulo, papriko in bučke prepražimo, dodamo tuno in koruzo ter vse skupaj začinimo z mešanico mehiških začimb. Nadev naložimo v tortilje, jih zavijemo kot palačinkr in jih namažemo z belo salso. Vse skupaj segrejemo v pečici in priložimo koruzni čips.
Za prilogo lahko uporabimp tudi pečen pasiran fižol, mehiški riž, pečen krompirček ali solato.